DIETA PODSTAWOWA
ŚNIADANIE
Zupa mleczna z zacierką 350 ml (białko, gluten, jaja)
Herbata z cukrem 250 ml,
Masło 15g (białko)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)
Ser żółty 20 g (białko) jajko 1szt ( jaja)
Papryka świeża 50g, pomidor 50g, sałata 25g
OBIAD
Zupa jarzynowa 350 ml (gluten, seler)
Ryż z musem jabłkowym i sosem waniliowym 400g ( białko)
Kompot owocowy 250ml
KOLACJA
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)
Zupa mleczna z płatkami owsianymi 250 ml (białko, gluten)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)
Pasta z ryby i twarożku z koperkiem 70g (białko, ryba, seler, DWU)
Masło 15g ( białko)
Ogórek kiszony 60g, rzodkiewka 65g
Posiłek nocny:
Jogurt owocowy ( białko)
Wartości Odżywcze: Energia 2433,45 kcal; Białko 101,58 g; Tłuszcz 63,26 g ; Węglowodany ogółem: 385,36 g; Błonnik 24,92 g, suma cukrów prostych: 110,06 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,82 Sód 2325,81 mg
Najnowsze komentarze