Jadłospis 25.04.2024 r.

DIETA PODSTAWOWA

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z kaszą manną 350 ml  (białko, gluten)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Kiełbasa krakowska 50g  (mięso)

Ogórek zielony 50g,  papryka świeża 50g, sałata 25g

OBIAD

Barszcz czerwony z makaronem  350 ml (gluten, gluten, jaja, seler)

Stek z indyka 100g (gluten, jaja, mięso), ryż na sypko 200g , surówka z ogórka, marchewki i cebuli 150g,

Kompot owocowy  250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z zacierką  250 ml (białko, gluten, jaja)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Pasztetowa 50g  (gluten, mięso, DWU)

Masło 15g ( białko)

Ogórek kiszony 100g, sałata 25g

Posiłek nocny:

Mus wielowarzywny 200g

Wartości Odżywcze:  Energia 2777,88 kcal; Białko 105,34 g; Tłuszcz 105,22 g ; Węglowodany ogółem: 377,24 g; Błonnik 43,41 g, suma cukrów prostych: 79,36 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,50g Sód 3212,69 mg