DIETA PODSTAWOWA
ŚNIADANIE
Zupa mleczna z płatkami owsianymi 350 ml (białko,gluten)
Herbata z cukrem 250 ml,
Masło 15g (białko)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)
szynka drobiowa 50g (mięso)
papryka konserwowa 60g
ogórek zielony 65 g
OBIAD
Zupa koperkowa z ryżem 350 ml (gluten, selen)
Pieczeń rzymska 100 g (gluten, jaja, mięso)
Bukiet jarzyn z wody 150g,
Ziemniaki z koperkiem 150g,
Kompot owocowy 250ml
KOLACJA
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)
Zupa mleczna z kaszą manną 250 ml (białko, gluten)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)
Szynka drobiowa 50g (mięso)
Masło 15g ( białko)
jabłko 150g 1 szt.
Posiłek nocny:
Ciastka zbożowe 30g (gluten, jaja)
Wartości Odżywcze: Energia 2430,06 kcal; Białko 88,57 g; Tłuszcz 93,62 g ; Węglowodany ogółem: 333,05 g; Błonnik 26,59 g, suma cukrów prostych: 74,59 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,47g Sód 1795,68 mg
Najnowsze komentarze