DIETA PODSTAWOWA
ŚNIADANIE
Zupa mleczna z kaszą manną 350 ml (białko, gluten)
Herbata z cukrem 250 ml,
Masło 15g (białko)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)
Kiełbasa krakowska 50g (mięso)
Ogórek zielony 50g, papryka świeża 50g, sałata 25g
OBIAD
Barszcz czerwony z makaronem 350 ml (gluten, gluten, jaja, seler)
Stek z indyka 100g (gluten, jaja, mięso), ryż na sypko 200g , surówka z ogórka, marchewki i cebuli 150g,
Kompot owocowy 250ml
KOLACJA
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)
Zupa mleczna z zacierką 250 ml (białko, gluten, jaja)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)
Pasztetowa 50g (gluten, mięso, DWU)
Masło 15g ( białko)
Ogórek kiszony 100g, sałata 25g
Posiłek nocny:
Mus wielowarzywny 200g
Wartości Odżywcze: Energia 2777,88 kcal; Białko 105,34 g; Tłuszcz 105,22 g ; Węglowodany ogółem: 377,24 g; Błonnik 43,41 g, suma cukrów prostych: 79,36 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,50g Sód 3212,69 mg
Najnowsze komentarze