Jadłospis 22.04.2024 r.

DIETA PODSTAWOWA

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami owsianymi  350 ml  (białko,gluten)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

szynka  drobiowa 50g  (mięso)

papryka konserwowa 60g

ogórek zielony 65 g

OBIAD

Zupa koperkowa z ryżem  350 ml (gluten, selen)

Pieczeń rzymska 100 g (gluten, jaja, mięso)

Bukiet jarzyn z wody 150g,

Ziemniaki z koperkiem 150g,

Kompot owocowy  250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z kaszą manną  250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka drobiowa 50g   (mięso)

Masło 15g ( białko)

jabłko 150g 1 szt.

Posiłek nocny:

Ciastka zbożowe 30g (gluten, jaja)

Wartości Odżywcze:  Energia 2430,06 kcal; Białko 88,57 g; Tłuszcz 93,62 g ; Węglowodany ogółem: 333,05 g; Błonnik 26,59 g, suma cukrów prostych: 74,59 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,47g Sód 1795,68 mg