Jadłospis 19.04.2024 r.

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z makaronem 350 ml  (białko, gluten, jaja)

Herbata b/c 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo razowe 100g (gluten, jaja)

Pasta z ryby i twarożku z koperkiem 70g (białko, ryba, seler, DWU), ogórek zielony 50g,

sałata 25g, pomidor 50g,

II śniadanie

Kefir 200ml (białko)

OBIAD

Zupa szpinakowa z ryżem 350 ml (seler)

Kotlet z jaj 100g (gluten, jaja), ziemniaki z koperkiem 200g, marchew gotowana 150g (DWU), kompot owocowy bez cukru 250ml

Podwieczorek

Wafle orkiszowe 20g

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z płatkami owsianymi 250 ml (białko, gluten), twaróg kostka 50g (białko),

Pieczywo razowe 120g (gluten, jaja), masło 15g (białko), papryka świeża 100g, sałata 25g.

Posiłek nocny:

Jogurt naturalny 1szt (białko)

Wartości Odżywcze:  Energia 2316,77 kcal; Białko 122,49 g; Tłuszcz 83,92 g ; Węglowodany ogółem: 302,28 g; Błonnik 36,79 g, suma cukrów prostych: 64,88 g kwasy tłuszczowe 4:0: 0,77 Sód 1994,00 mg