Jadłospis 18.04.2024 r. 

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z kaszą jęczmienną 350 ml  (białko, gluten)

Herbata b/c 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo razowe 100g (gluten, jaja)

Polędwica drobiowa 50g (mięso)

Rzodkiewka 100g, sałata 25g

II śniadanie

Kisiel b/c 200g

OBIAD

Zupa ogórkowa z makaronem 350 ml (białko, gluten, jaja, seler)

Żołądki gotowane w sosie koperkowym 160g (gluten, seler),

Kasza jęczmienna na sypko 200g (gluten), buraczki 150g, herbata ziołowa 250ml,

Podwieczorek

Wafle ryżowe 20g

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z płatkami owsianymi 250 ml (białko, gluten), szynka drobiowa 50g (mięso),

Pieczywo razowe 120g (gluten, jaja), masło 15g (białko), jabłko 150g 1 szt.

Posiłek nocny:

Sok pomidorowy 330ml

Wartości Odżywcze:  Energia 2312,66 kcal; Białko 96,69 g; Tłuszcz 80,94 g ; Węglowodany ogółem: 334,33 g; Błonnik 37,60 g, suma cukrów prostych: 76,56, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,60 Sód 2485,24 mg