Jadłospis 16.04.2024 r.

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z kaszką manną  350 ml  (białko, gluten)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka  drobiowa 50g  (mięso)

Pomidor 60g papryka konserwowa 60 g

II Śniadanie: Jogurt naturalny  1szt. ( białko)

OBIAD

Krupnik   350 ml (gluten , seler)

Makaron z serem 250g  ( białko, gluten, jaja)

Jabłko 150g

Herbata ziołowa  250ml

Podwieczorek:  Sok pomidorowy 250 ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z ryżem  250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Pasztet  50g   (mięso, jaja, soja, seler)

Masło 15g ( białko)

Ogórek kiszony 100g sałata 25g

Posiłek nocny:

Kanapka z białym serem i sałatą 1 szt. ( białko, gluten, jaja)

Wartości Odżywcze:  Energia 2318,69 kcal; Białko 98,30 g; Tłuszcz 79,57 g ; Węglowodany ogółem: 332,51 g; Błonnik 32,84 g, suma cukrów prostych: 60,84 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,59g Sód 3042,13 mg