DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
ŚNIADANIE
Zupa mleczna z kaszką manną 350 ml (białko, gluten)
Herbata z cukrem 250 ml,
Masło 15g (białko)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)
Szynka drobiowa 50g (mięso)
Pomidor 60g papryka konserwowa 60 g
II Śniadanie: Jogurt naturalny 1szt. ( białko)
OBIAD
Krupnik 350 ml (gluten , seler)
Makaron z serem 250g ( białko, gluten, jaja)
Jabłko 150g
Herbata ziołowa 250ml
Podwieczorek: Sok pomidorowy 250 ml
KOLACJA
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)
Zupa mleczna z ryżem 250 ml (białko, gluten)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)
Pasztet 50g (mięso, jaja, soja, seler)
Masło 15g ( białko)
Ogórek kiszony 100g sałata 25g
Posiłek nocny:
Kanapka z białym serem i sałatą 1 szt. ( białko, gluten, jaja)
Wartości Odżywcze: Energia 2318,69 kcal; Białko 98,30 g; Tłuszcz 79,57 g ; Węglowodany ogółem: 332,51 g; Błonnik 32,84 g, suma cukrów prostych: 60,84 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,59g Sód 3042,13 mg
Najnowsze komentarze