DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
ŚNIADANIE
Zupa mleczna z kaszą jęczmienną 350 ml (białko, gluten)
Herbata z cukrem 250 ml,
Masło 15g (białko)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)
Szynka drobiowa 20g (mięso)
Twaróg w kostce 30 g. (białko)
Ogórek zielony 60 g pomidor 60g
II Śniadanie: krakersy pełnoziarniste 30g ( gluten, jaja, ziarno)
OBIAD
Barszcz czerwony z makaronem 350 ml (białko , gluten, jaja, seler )
Roladki schabowe z warzywami 100g sos naturalny 60 ml ( białko, gluten)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Kalafior got. 150g
Kompot b/c 250ml
Podwieczorek: ciastko orkiszowe 30g ( gluten, jaja, orzeszki ziemne)
KOLACJA
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)
Zupa mleczna z płatkami owsianymi 250 ml (białko, gluten)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)
Szynka wieprzowa 50g (mięso)
Masło 15g ( białko)
Jabłko 150g
Posiłek nocny:
Kanapka z masłem, wędliną i sałatą 1 szt. ( białko, gluten, jaja)
Wartości Odżywcze: Energia 2336,83 kcal; Białko 105,11 g; Tłuszcz 72,01 g ; Węglowodany ogółem: 353,16 g; Błonnik 39,34 g, suma cukrów prostych: 72,63 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,60g Sód 3340,72 mg
Najnowsze komentarze