DIETA ŁATWOSTRAWNA
ŚNIADANIE
Zupa mleczna z makaronem 350 ml (białko, gluten, jaja)
Herbata z cukrem 250 ml,
Masło 15g (białko)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)
Szynka drobiowa 30 g (mięso),
twaróg kostka 20g (białko), pomidor 100g, sałata 25g
OBIAD
Krupnik 350 ml (gluten, seler), wątróbka gotowana 100g, (gluten),
ziemniaki z koperkiem 200g, sos pietruszkowy 60 ml (GLU),
marchew gotowana 150 g (DWU),
Kompot owocowy 250ml
KOLACJA
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)
Zupa mleczna z kaszą manną 250 ml (białko, gluten)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna),
polędwica drobiowa 50g (mięso), Masło 15g ( białko), banan 150 g 1 szt.,
Posiłek nocny:
Ciasta zbożowe 30g ( gluten, jaja)
Wartości Odżywcze: Energia 2528,45 kcal; Białko 106,07 g; Tłuszcz 77,27 g ; Węglowodany ogółem: 379,48 g; Błonnik 30,91 g, suma cukrów prostych: 90,09 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,51 Sól 1798,47 mg
Najnowsze komentarze