DIETA ŁATWOSTRAWNA
ŚNIADANIE
Zupa mleczna z kaszą jęczmienną 350 ml (białko, gluten)
Herbata z cukrem 250 ml,
Masło 15g (białko)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)
Szynka konserwowa drobiowa 50g (mięso), pomidor 100g, sałata 25g
OBIAD
Zupa pomidorowa z makaronem 350 ml (biało, gluten, jaja, seler, DWU),
gulasz drobiowy 160g (gluten, seler), ryż na sypko 200g ,
bukiet jarzyn z wody 150g, herbata ziołowa 250ml
KOLACJA
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)
Zupa mleczna z płatkami owsianymi 250 ml (białko, gluten)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna),
pieczeń rzymska 50g (gluten, jaja, mięso), Masło 15g ( białko), pomarańcza 1 szt. – 150g 0,5 szt.
Posiłek nocny:
Wafle ryżowe 20g
Wartości Odżywcze: Energia 2496,86 kcal; Białko 96,94 g; Tłuszcz 75,58 g ; Węglowodany ogółem: 383,86 g; Błonnik 30,25 g, suma cukrów prostych: 67,51 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,60g Sól 1881,37 mg
Najnowsze komentarze