Jadłospis 13.04.2024 r.

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z ryżem  350 ml  (białko)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Wędlina drobiowa 50g  (mięso)

Ogórek kiszony 50g Pomidor 50g sałata 25g

II Śniadanie: jogurt naturalny 150 g( białko)

OBIAD

Barszcz biały z ziemniakami   350 ml (gluten,  seler)

Makaron w sosie bolońskim z mięsem i warzywami 300g

Jabłko 150g

Herbata ziołowa  250ml

Podwieczorek: wafle zbożowe b/c 30g ( gluten, jaja,)

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z płatkami owsianymi  250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Polędwica drobiowa 50g   (mięso)

Masło 15g ( białko)

Pomidor 90g sałata 25g

Posiłek nocny:

Knapka z szynką i sałatą 1szt. ( białko, gluten, jaja)

Wartości Odżywcze:  Energia 2351,23 kcal; Białko 94,24 g; Tłuszcz 88,26 g ; Węglowodany ogółem: 324,54 g; Błonnik 31,66 g, suma cukrów prostych: 51,03 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,53g Sód 2486,63 mg