DIETA PODSTAWOWA

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z kaszą jęczmienną  (białko, gluten)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Ser żółty 30g (białko)

Dżem 20g

Rzodkiewka 100g  sałata 25 g

OBIAD

Zupa ziemniaczana 350 ml (gluten , seler)

Roladka ze szpinakiem  100g (gluten, seler)

Ziemniaki z koperkiem  200g

Surówka z kapusty modrej z jabłkiem, pestkami dyni i słonecznika  150g

Herbata Ziołowa 250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z płatkami owsianymi  250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Pasztetowa  50g   (jaja, gluten, soja, seler)

Masło 15g ( białko)

Papryka świeża 125g

Posiłek nocny:

Baton Mussli  1szt.  (białko, gluten)

Wartości Odżywcze:  Energia 2492,83 kcal; Białko 96,90 g; Tłuszcz 88,09 g ; Węglowodany ogółem: 353,87 g; Błonnik 28,63 g, suma cukrów prostych: 72,39 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,74g Sód 2512,42 mg