DIETA PODSTAWOWA
ŚNIADANIE
Zupa mleczna z manną (białko, gluten)
Herbata z cukrem 250 ml,
Masło 15g (białko)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)
Szynka drobiowa 30g (mięso) dżem 20g
Pomidor 90g ogórek konserwowy 35g (gorczyca)
OBIAD
Krupnik 350 ml (gluten , seler)
Gulasz segetyński 250g (gluten, seler)
Ryż na sypko 200g
Surówka wiosenna 150g
Herbata Ziołowa 250ml
KOLACJA
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)
Zupa mleczna z kaszą jęczmienną 250 ml (białko, gluten)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)
Pasztet 50g (jaja, gluten, soja, seler)
Masło 15g ( białko)
Jabłko 150g 1szt.
Posiłek nocny:
Baton Mussli 1szt. (białko, gluten)
Wartości Odżywcze: Energia 2692,29 kcal; Białko 100,04g; Tłuszcz 90,36g ; Węglowodany ogółem: 398,68 g; Błonnik 32,18 g, suma cukrów prostych: 79,01 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,44g Sód 2521,41 mg25.03 ( dieta podstawowa)
Najnowsze komentarze