DIETA PODSTAWOWA
ŚNIADANIE
Zupa mleczna z płatkami owsianymi 350ml (białko, gluten)
Herbata z cukrem 250 ml,
Masło 15g ( białko)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)
Pasztet 50g (gluten, jaja, soja, seler)
Ogórek kiszony 100g
OBIAD
Zupa pomidorowa z makaronem 350 g (gluten, jaja, seler. Białko, dwutlenek siarki)
Wątróbka drobiowa z cebulka 100g
Ziemniaki z koperkiem 200g, sos 60 ml (gluten)
Marchew gotowana 150g (dwutlenek siarki)
Herbata ziołowa 250ml
KOLACJA
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)
Zupa mleczna z płatkami ryzowymi 250 ml (białko, gluten)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)
Pieczeń rzymska 50 g ( mięso, gluten ,jaja )
Masło 15g ( białko)
Jabłko 1szt. 150g
Posiłek nocny:
Sok owocowo-warzywny 330 ml
Wartości Odżywcze: Energia 2508 kcal; Białko 89,61g; Tłuszcz 91,97g ; Węglowodany ogółem: 360,87 g; Błonnik 32,65g, suma cukrów prostych: 91,58 g, kwast tłuszczowe 4:0: 0,58g Sód 2773,56 mg
Najnowsze komentarze