ŚNIADANIE

Zupa mleczna z ryżem 350ml (białko)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g ( białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (białko, ryba, seler, dwutlenek siarki)

Polędwica drobiowa 50g (mięso)

Pomidor 50g

Sałata 20 g

Cytryna 10g

OBIAD

Zupa kalafiorowa z zacierką 350 ml (białko, gluten, seler)

Kotlet schabowy  100g ( gluten, jaja, mięso) sos pieczeniowy 60 ml ( gluten)

Surówka z kapusty białej   150g   

Ziemniaki z koperkiem 200g

Kompot owocowy   250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z makaronem  250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka drobiowa  50g  (mięso)

Masło 15g ( białko)

Jabłko 1 szt. 150g

Posiłek nocny:

Baton mussli 1szt  ( białko, gluten, sezam )

Wartości Odżywcze: Energia 2754,42 kcal B: 106,35  g T: 106,79 g W: 370,66 g BŁ: 31,20 g Cukry: 77,58 g