Jadłospis 30.04.2024 r. 

DIETA PODSTAWOWA

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z makaronem 350 ml  (białko, gluten ,jaja)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Pasta z jaj 70g (białko, jaja)

Pomidor 100g, sałata 25g

OBIAD

Zupa brokułowa z kluseczkami 350 ml (gluten, jaja, seler)

Risotto mięsno jarzynowe 450g (mięso, dwutlenek siarki)

Kompot owocowy 250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z kaszą manną 250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Twarożek 30g (białko), dżem 30g, masło 15g (białko), jabłko 150g 1 szt,

Posiłek nocny:

Jogurt owocowy 1 szt. (białko)

Wartości Odżywcze:  Energia 2591,07 kcal; Białko 153,27 g; Tłuszcz 95,82 g ; Węglowodany ogółem: 302,28 g; Błonnik 26,77 g, suma cukrów prostych: 69,10, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,56 Sód 4069,86 mg