DIETA PODSTAWOWA

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z manną (białko, gluten)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Twarożek 50g (białko)

Papryka konserwowa 90g sałata 35g

OBIAD

Zupa koperkowa z makaronem  350 ml (gluten ,jaja,  seler)

Kluski ziemniaczane  z masłem i serem 350g ( białko, gluten, jaja)

Kompot owocowy 250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z ryżem 250 ml (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka konserwowa drobiowa  50g   (mięso)

Masło 15g ( białko)

Ogórek kiszony 125g

Posiłek nocny:

Baton Mussli  1szt.  (białko, gluten, sezam)

Wartości Odżywcze:  Energia 2371,16 kcal; Białko 91,20  g; Tłuszcz 70,90 g ; Węglowodany ogółem: 362,18 g; Błonnik 23,85 g, suma cukrów prostych: 65,13 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,66g Sód 2529,75 mg