ŚNIADANIE

Zupa mleczna z zacierką  350ml (gluten,jaja, białko),

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g ( białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Ser żółty 30g (białko) dżem owocowy 20g

Pomidor  90g

OBIAD

Zupa ziemniaczana  350 ml (gluten, seler)

Ryż z musem jabłkowym i sosem waniliowym 450g (białko)

Herbata ziołowa  250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna  kukurydzianka 250 ml (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Pasta z ryby gotowanej z warzywami 70g (ryby, seler, dwutlenek siarki)

Masło 15g ( białko)

Ogórek kiszony 90g 

Posiłek nocny:

Sok owocowo-warzywny 330 ml

Wartości Odżywcze: Energia 2500,24 kcal B: 91,19 g T: 58,08 g W: 421,53 g BŁ: 22,63 g Cukry: 130,01 g