ŚNIADANIE
Zupa mleczna z zacierką 350ml (gluten,jaja, białko),
Herbata z cukrem 250 ml,
Masło 15g ( białko)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)
Ser żółty 30g (białko) dżem owocowy 20g
Pomidor 90g
OBIAD
Zupa ziemniaczana 350 ml (gluten, seler)
Ryż z musem jabłkowym i sosem waniliowym 450g (białko)
Herbata ziołowa 250ml
KOLACJA
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)
Zupa mleczna kukurydzianka 250 ml (białko)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)
Pasta z ryby gotowanej z warzywami 70g (ryby, seler, dwutlenek siarki)
Masło 15g ( białko)
Ogórek kiszony 90g
Posiłek nocny:
Sok owocowo-warzywny 330 ml
Wartości Odżywcze: Energia 2500,24 kcal B: 91,19 g T: 58,08 g W: 421,53 g BŁ: 22,63 g Cukry: 130,01 g
Najnowsze komentarze