ŚNIADANIE

Zupa mleczna z makaronem 350ml (białko, gluten) ,

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g ( białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Pasta z jaj 70g  (białko, jaja)

Pomidor 70g sałata 20g

OBIAD

Zupa owocowa z makaronem 350 ml (gluten, jaja)

Ryba filet panierowana 100g (gluten, jaja, ryby)

Sos grecki z warzywami  150g (gluten, seler, dwutlenek siarki)

Ziemniaki z koperkiem 200g

Herbata ziołowa 250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z ryżem  250 ml (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Ser żółty 50g (białko)

Masło 15g ( białko)

Jabłko 150g 1szt.

Posiłek nocny:

Jogurt owocowy 1szt. ( białko)

Wartości Odżywcze: Energia 2794  kcal B: 116,40 g T: 86,98 g W: 408,25 g BŁ: 25,55 g Cukry: 122,29 g