Jadłospis 24.04.2024 r.

DIETA PODSTAWOWA

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z makaronem  350 ml  (białko, gluten, jaja)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

szynka drobiowa 50g  (mięso, DWU)

Pomidor 50g, sałata 25g

OBIAD

Zupa pomidorowa z ryżem  350 ml (gluten,  seler, DWU)

Kotlet z fileta z kurczaka 100g (gluten, jaja)

Ziemniaki z koperkiem 200g, buraczki 150g,

Kompot owocowy 250 ml,

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z kaszą manną  250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Polędwica drobiowa 50g   (mięso)

Masło 15g ( białko)

Banan 150g 1szt.,

Posiłek nocny:

Baton mussli 1szt. ( białko, gluten, sezam)

Wartości Odżywcze:  Energia 2643,90 kcal; Białko 97,61 g; Tłuszcz 102,73 g ; Węglowodany ogółem: 356,65 g; Błonnik 26,29 g, suma cukrów prostych: 87,10g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,57g Sód 1820,52 mg