ŚNIADANIE

Zupa mleczna z makaronem (białko, gluten)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka drobiowa 50g (mięso)

Pomidor 100g sałata 20g

OBIAD

 Zupa jarzynowa 350 ml (gluten,seler)

Gulasz wieprzowy  160g (mięso, gluten, seler)

Kasza jęczmienna na sypko 200g (gluten)

Buraczki 200g

Herbata Ziołowa 250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi  250 ml (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka konserwowa drobiowa  50g   (mięso)

Masło 15g ( białko)

Jabłko 150g 1 szt.

Posiłek nocny:

Ciastka zbożowe 30g (gluten, jaja)

Wartości Odżywcze:  Energia 2704,63 kcal; Białko 97,85g; Tłuszcz 104,45g ; Węglowodany ogółem: 379,10 g; Błonnik 31,37g, suma cukrów prostych: 93,41 g, kwast tłuszczowe 4:0: 0,49g Sód 1767,09 mg