Jadłospis 20.04.2024 r.

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z makaronem 350 ml  (białko, gluten, jaja)

Herbata b/c 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo razowe 100g (gluten, jaja)

szynka drobiowa 50g (mięso), ogórek zielony 60g, pomidor (60g)

II śniadanie

Jogurt naturalny (białko)

OBIAD

Zupa jarzynowa 350 ml (gluten, seler)

Gulasz wieprzowy 160g (gluten, mięso, seler)

Kasza jęczmienna na sypko 200g (gluten), buraczki 150g, herbata ziołowa 250ml,

Podwieczorek

Sok pomidorowy 330 ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna kukurydzianka 250 ml (białko), filet z kurczaka duszony 50g,

Pieczywo razowe 120g (gluten, jaja), pomarańcz 1/2szt -150g 0,5 szt.

Posiłek nocny:

Kanapka z masłem, wędliną i sałatą

Wartości Odżywcze:  Energia 2475,32 kcal; Białko 103,60 g; Tłuszcz 85,67 g ; Węglowodany ogółem: 362,38 g; Błonnik 42,91 g, suma cukrów prostych: 64,36g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,50 Sód 2340,55 mg