Śniadanie

Zupa mleczna z makaronem 350ml (białko, gluten, jaja)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g ( białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Jajecznica z zieleniną 70g ( jaja)

Pomidor  70g, ogórek kiszony 20g

Obiad

Zupa szpinakowa z lanymi kluskami 350 g (gluten, jaja, seler)

Udko pieczone 100g (mięso)

Ziemniaki z koperkiem 200g, sos 60 ml (gluten)

Surówka z kapusty białej 150g

Herbata ziołowa 250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z kaszą manną 250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka drobiowa 50 g ( mięso, dwutlenek węgla)

Masło 15g ( białko)

Jabłko 1szt. 150g

Posiłek nocny:

Sok owocowo-warzywny 250 ml

Wartości Odżywcze: Energia 2451,12 kcal Białko: 111,34 g Tłuszcze: 87,91 g Węglowodany: 327,18 g; Błonnik pokarmowy 25,77 g, cukry proste: 80,28 g .