ŚNIADANIE

Zupa mleczna z kaszą jęczmienną (białko, gluten)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Ser topiony 50g (białko)

Papryka konserwowa 70g cytryna 20g

OBIAD

Żurek 350 ml (białko, gluten, mięso, dwutlenek siarki)

Kiełbasa smażona z cebulką  100g (mięso, dwutlenek siarki)

Ziemniaki z koperkiem 200g

Surówka z kapusty modrej 150g (jaja)

Kompot owocowy 250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z płatkami owsianymi  250 ml (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka konserwowa drobiowa  50g   (mięso)

Masło 15g ( białko)

Ogórek kiszony 90g

Posiłek nocny:

Baton mussli 1 szt. ( białko, gluten, sezam)

Wartości Odżywcze:  Energia 2729,70 kcal; Białko 98,28g; Tłuszcz 105,61g ; Węglowodany ogółem: 375,57 g; Błonnik 31,85g, suma cukrów prostych: 89 g,