Jadłospis 17.04.2024 r.

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z makaronem  350 ml  (białko, gluten, jaja)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Pieczeń rzymska  50g  (gluten, jaja, mięso)

Ogórek konserwowy 100g  sałata 25g

II Śniadanie: budyń bez cukru 200g ( białko)

OBIAD

Zupa brokułowa z makaronem  350 ml (gluten , seler, jaja)

Udko 100g. (  gluten, seler)

Ziemniaki z koperkiem 200g

Bukiet jarzyn z wody 150g

Kompot b/c   250ml

Podwieczorek:  ciastka orkiszowe  30g ( gluten, jaja, orzeszki ziemne)

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z płatkami owsianymi   250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Polędwica drobiowa 50g   (mięso)

Masło 15g ( białko)

Pomarańcza 150g

Posiłek nocny:

Jogurt naturalny 1szt.  ( białko)

Wartości Odżywcze:  Energia 2397,87 kcal; Białko 112,82 g; Tłuszcz 82,81 g ; Węglowodany ogółem: 333,83 g; Błonnik 36,24 g, suma cukrów prostych: 36,24 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,65g Sód 2139,42 mg