DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW
ŚNIADANIE
Zupa mleczna z makaronem 350 ml (białko, gluten, jaja)
Herbata z cukrem 250 ml,
Masło 15g (białko)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)
Pieczeń rzymska 50g (gluten, jaja, mięso)
Ogórek konserwowy 100g sałata 25g
II Śniadanie: budyń bez cukru 200g ( białko)
OBIAD
Zupa brokułowa z makaronem 350 ml (gluten , seler, jaja)
Udko 100g. ( gluten, seler)
Ziemniaki z koperkiem 200g
Bukiet jarzyn z wody 150g
Kompot b/c 250ml
Podwieczorek: ciastka orkiszowe 30g ( gluten, jaja, orzeszki ziemne)
KOLACJA
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)
Zupa mleczna z płatkami owsianymi 250 ml (białko, gluten)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)
Polędwica drobiowa 50g (mięso)
Masło 15g ( białko)
Pomarańcza 150g
Posiłek nocny:
Jogurt naturalny 1szt. ( białko)
Wartości Odżywcze: Energia 2397,87 kcal; Białko 112,82 g; Tłuszcz 82,81 g ; Węglowodany ogółem: 333,83 g; Błonnik 36,24 g, suma cukrów prostych: 36,24 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,65g Sód 2139,42 mg
Najnowsze komentarze