DIETA PODSTAWOWA

ŚNIADANIE

Zupa mleczna kukurydzianka (białko, gluten)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Polędwica drobiowa  70g (mięso)

Pomidor 70g ogórek zielony 20g

OBIAD

Zupa koperkowa z ziemniakami 350 ml (gluten, seler)

Risotto drobiowe z warzywami 150/200/100g (seler)

Herbata Ziołowa 250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z kaszą jęczmienną  250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Pieczeń rzymska   50g   (gluten, jaja, mięso)

Masło 15g ( białko)

Pomarańcza 90g

Posiłek nocny:

Sok owocowo warzywny 250 ml

Wartości Odżywcze:  Energia 2750,87  kcal; Białko 106,04 g; Tłuszcz 87,67 g ; Węglowodany ogółem: 410,16 g; Błonnik 29,23 g, suma cukrów prostych: 81,62  g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,47 g Sód 2068,87 mg