Śniadanie

Zupa mleczna z makaronem 350ml (białko, gluten, jaja)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g ( białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Polędwica drobiowa 30g ( mięso)

Papryka konserwowana  70g, sałata 20g

OBIAD

Barszcz czerwony z ziemniakami 350 g (białko, seler)

Makaron z sosem bolońskim i warzywami 450g ( gluten, jaja, mięso, seler, dwutlenek siarki)

Kompot owocowy 250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z kaszą jaglaną 250 ml (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka drobiowa 50 g ( mięso, dwutlenek węgla)

Masło 15g ( białko)

Pomidor  90g

Posiłek nocny:

Wafelek  1szt (białko, gluten, sezam)

Wartości Odżywcze: Energia 2620,36 kcal Białko: 93,55 g Tłuszcze: 97,59 g Węglowodany: 367,78 g; Błonnik pokarmowy 28,48 g, cukry proste: 53,87 g .