ŚNIADANIE

Zupa mleczna z kaszą jęczmienną (białko, gluten)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Pasztetowa 50g (mięso, gluten, dwutlenek siarki)

Pomidor 30g ogórek kiszony 60g

OBIAD

Zupa pomidorowa z makaronem 350 ml (białko, gluten, seler, dwutlenek siarki)

Stek z indyka  100g (gluten, jaja, mięso)

Ziemniaki z koperkiem 200g

Surówka z kapusty białej z olejem rzepakowym i pestkami dyni 150g

herbata ziołowa 250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z ryżem  250 ml (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Pieczeń rzymska  50g  

Masło 15g ( białko)

Sałata 70g

Posiłek nocny:

Jogurt owocowy 1 szt. ( białko)

Wartości Odżywcze:  Energia 2520,49 kcal; Białko 91,60g; Tłuszcz 108,40g ; Węglowodany ogółem: 316,51 g; Błonnik 23,29g, suma cukrów prostych: 64,26 g,