DIETA ŁATWOSTRAWNA

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z makaronem  350 ml  (białko, gluten, jaja)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka drobiowa 30 g (mięso),

twaróg kostka 20g (białko), pomidor 100g, sałata 25g

OBIAD

Krupnik  350 ml (gluten, seler), wątróbka gotowana 100g, (gluten),

ziemniaki z koperkiem 200g, sos pietruszkowy 60 ml (GLU),

marchew gotowana 150 g (DWU),

Kompot owocowy  250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z kaszą manną 250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna),

polędwica drobiowa 50g (mięso), Masło 15g ( białko), banan 150 g 1 szt.,

Posiłek nocny:

Ciasta zbożowe 30g ( gluten, jaja)

Wartości Odżywcze:  Energia 2528,45 kcal; Białko 106,07 g; Tłuszcz 77,27 g ; Węglowodany ogółem: 379,48 g; Błonnik 30,91 g, suma cukrów prostych: 90,09 g, kwasy tłuszczowe 4:0: 0,51 Sól 1798,47 mg