ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami owsianymi 350ml (białko, gluten)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g ( białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Jajko gotowane 1szt (Jaja)

Dżem 20g

Ogórek zielony 70mg, sałata 20g

OBIAD

Zupa jarzynowa 350ml (gluten, seler)

Ryba w cieście naleśnikowym  100g

Surówka z ogórka, marchewki i cebuli 150g

Ziemniaki z koperkiem 200g

Herbata ziołowa  250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z kaszą jęczmienną 250 ml (białko, gluten)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Ser żółty 50g

Masło 15g ( białko)

Pomidor 90g

Posiłek nocny:

Wafle ryżowe 20g (gluten, jaja)

Wartości Odżywcze: Energia 2603,92kcal; Białko 111.69g; Tłuszcz 92.36g; Węglowodany 357.78g ; Błonnik pokarmowy: 28,95g; Cukry proste: 61.56g