ŚNIADANIE

Zupa mleczna z kaszką manną 350 ml ( białko, gluten)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko),

Pieczywo mieszane pszenno- żytnie 120g (gluten, jaja, białko)

Szynka drobiowa50g ( mięso)

Pomidor 125 g sałata 25 g

OBIAD

Krupnik 350 ml (gluten,seler)

Makaron z serem, cebulką i skwarkami 250g (gluten, jaja, mięso, seler , dwutlenek siarki)

Herbata ziołowa 250 ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (gluten,białko)

Zupa mleczna z ryżem 250 ml (białko),

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja,ziarna)

pasztet (gluten, jaja, soja, seler)

Masło 15g ( białko)

Ogórek zielony 125g

Posiłek nocny:

Wafle ryżowe 20g

Wartości odżywcze: Energia: 2301,46 kcal B: 86,24g T: 84,03g W: 320,83 g BŁ: 22,69g Cukry: 50,96g