ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami 350 ml ( białko, gluten)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko),

Pieczywo mieszane pszenno- żytnie 120g (gluten, jaja, białko)

Pasztet 60g ( gluten, jaja, soja, seler)

Ogórek kiszony 125g

OBIAD

Barszcz czerwony z makaronem 350 ml ( białko, gluten, jaja,seler)

Ryż z  musem jabłkowym i sosem waniliowym (białko)

Herbata ziołowa 250 ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (gluten,białko)

Zupa mleczna z kaszą jaglaną 250 ml (białko),

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja,ziarna)

Szynka drobiowa (mięso)

Masło 15g ( białko)

Jabłko 150g 1szt.

Posiłek nocny:

Kanapka z masłem, wędliną i sałatą 1szt. (gluten, białko,jaja)

Wartości odżywcze: Energia: 2551,47 kcal B: 82,41g T: 75,43g W: 409,07g BŁ: 26,91g Cukry: 122,40g