DIETA ŁATWOSTRAWNA

ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami owsianymi 350 ml  (białko, gluten)

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Szynka drobiowa 50g (białko), jabłko gotowane (150g) 1 szt.,

OBIAD

Zupa szpinakowa z ryżem 350 ml (seler), pieczeń rzymska 100g (gluten, jaja, mięso),

ziemniaki z koperkiem 200g, sos 60 ml (gluten), bukiet jarzyn z wody 150g, herbata ziołowa 250 ml,

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z makaronem 250 ml (białko, gluten, jaja)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna), szynka drobiowa 50 g (mięso),

masło 15g (białko), pomidor 125 g

Posiłek nocny:

Sok owocowo-warzywny 330 ml

Wartości Odżywcze:  Energia 2501,38 kcal; Białko 99,48 g; Tłuszcz 91,74 g ; Węglowodany ogółem: 347,25 g; Błonnik 29,62 g, suma cukrów prostych: 87,35; kwasy tłuszczowe 4:0: 0,51 Sól 1775,63 mg