ŚNIADANIE

Zupa mleczna z kaszką manną 350ml (białko, gluten) ,

Herbata z cukrem 250 ml,

Masło 15g ( białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)

Ser topiony 50g ( białko)

Pomidor 125g

OBIAD

Zupa chińska z makaronem 350 ml (gluten, jaja,seler)

Kolet z jaja 100g ( gluten, jaja, seler)

Surówka z kapusty modrej z pestkami dyni 150g (jaja)

Ziemniaki z koperkiem 200g

Kompot owocowy 250ml

KOLACJA

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)

Zupa mleczna z ryżem 250 ml (białko)

Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)

Pasta z ryby i twarożku z koperkiem 70g ( białko, ryby, seler, dwutlenek sierki)

Masło 15g ( białko)

Jabłko 150g 1szt.

Posiłek nocny:

Kanapka z masłem, wędliną i sałatą 1szt. ( białko, gluten, jaja)

Wartości Odżywcze: Energia 2612,26 kcal B:107,26g T: 97,80g W: 355,24g BŁ: 32,03g Cukry: 61,82g