ŚNIADANIE
Zupa mleczna z kaszą kukurydzianą (białko)
Herbata z cukrem 250 ml,
Masło 15g (białko)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 120g (gluten, jaja, ziarna)
Kiełbasa krakowska 50g (mięso, dwutlenek siarki)
Ogórek kiszony 90g
![](http://szpital-radziejow.pl/wp-content/uploads/2024/03/IMG-20240304-WA0001.jpg)
OBIAD
ziemniaczanka 350 ml (gluten, seler)
łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami 300g (gluten, seler)
herbata ziołowa 250ml
![](http://szpital-radziejow.pl/wp-content/uploads/2024/03/IMG_20240304_123434-1024x819.jpg)
KOLACJA
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( gluten, białko)
Zupa mleczna z ryżem 250 ml (białko)
Pieczywo mieszane pszenno-żytnie 150g (gluten, jaja, ziarna)
Polędwica drobiowa 50g (białko)
Masło 15g ( białko)
Jabłko 1szt.
Posiłek nocny:
Wafle ryżowe 20g
Wartości Odżywcze: Energia 2340.49 kcal; Białko 81.20g; Tłuszcz 69.52g ; Węglowodany ogółem: 370.19 g; Witamina C 72.67;,; Błonnik 26.08g, suma cukrów prostych: 56.72g,
Najnowsze komentarze